Prije nepunih godinu dana nekoliko rukometnih “luđaka” sjelo je za stol i za 50-tu godišnjicu postojanja rukometnog kluba u Pisarovini odlučilo da pokuša napraviti nešto veliko.

Osnovana je seniorska ženska ekipa koja je uključena u natjecanje u 3.HRL Središte.

Domaćim djevojkama iz Pisarovine koje su se u tom trenutku našle na velikoj životnoj prekretnici (prelasku iz osnovne u srednju školu) pridodane su djevojke koje su nekoliko godina starije od njih i koje “žive” rukomet ali nisu u svojim sredinama ispunile želje i sportske snove.

Trenerski “luđak”, gosp.Saša Vučić krenuo je s mukotrpnim radom sa svakodnevnim treninzima u pisarovačkoj “ledenjači”, pomagao mu je legendarni Mirko “Deda” Zorko trener golmana, a djevojke su ih slijepo pratile. Iz Pisarovine vraćale su se nakon treninga u ponoćnim satima u Zagreb,V.Goricu, Vukovinu, V.Mlaku, D.Kupčinu, Bratinu,Lučelnicu…

Nizale su pobjede…i rijetki poraz. 

Iz kola u kolo svi u klubu osjećali su da ove cure mogu na vrh.

Gosp.Srđan Srki Vučićević – rukometni fanatik , predsjednik kluba Zoran Pavletić i tajnik/trener mds Zoran  Vujanić čvrsto su stali uz ekipu i trenera i u danima kad je bilo teško. Kako je prvenstvo u 3.HRL Središte išlo prema kraju, kao najveći konkurent za naslov izdvojio se ŽRK Zaprešić koji je tek u završnici prvenstva posustao i izgubio borbu za naslov prvaka praktički u pretposljednjem kolu.

Niz od 18 utakmica bez poraza (od 05.11.2022.) donio je tako igračicama Jamnice naslov prvaka i direktan plasman u 2.HRL Zapad u sezoni 2023/24. 

Rk Jamnica izazvao je nesvakidašnje zanimanje svih koji prate rukomet ne samo u okolici nego širom Hrvatske, a i šire !!!

Nakon jučerašnje (unaprijed odigrane) utakmice protiv ekipe D.Selo 2, pobjede i konačne potvrde 1.mjesta stižu čestitke sa svih strana i rukomet u Pisarovini živi svoj san. Živi san svih koji su kroz proteklih 50 godina rukometnu loptu u Pisarovini bar malo uzeli u ruku. 

Slavlje nakon utakmice potrajalo je do sitnih sati, domaća navijačka skupina Pisarovački mališani pratila je cure zdušno ne žaleći glasnice i već najavljuju pohode na gostovanja u 2.HRL.

Uprava kluba sada ima veliki zadatak ispred sebe, zadržati ovu ekipu na okupu, proriširiti kadar i osigurati sredstva za povijesnu prvu sezonu nekog pisarovačkog kluba u 2.HRL !!! 

Rukometašice Jamnice u narednoj sezoni u pisarovačku dvoranu dovode ekipe iz Poreča, Umaga, Rijeke, Crikvenice, Karlovca, Opatije, Ivanića, Samobora, Lokomotivu 2, Udarnik iz Kurilovca, Trešnjevku.

Poklon je ovo za sve kojima je rukomet u srcu, za one kojih više nema i za sve generacije koje će doći !!!

Postani Član

Postanite član kluba ili upišite svoju djecu u školu rukometa! 

Slanjem prijave potvrđujete kako ste pročitali te prihvaćate Izjavu o zaštiti osobnih podataka.