Utakmicom posljednjeg 22. kola odigranom u subotu 27.04.2024. u SD Juraj Radovčić u Umagu između domaćina ŽRK Umag i RK Jamnice okončana je premijerna sezona pisarovačkih rukometašica u 2.HRL Zapad.

Bila je ovo u najavi možda i najvažnija utakmica u sezoni za obje ekipe budući je poraz nudio opciju ispadanja u niži rang u narednoj sezoni.

Pisarovačke rukometašice, iako nekompletne u ovoj važnoj utakmici, ušle su furiozno u susret te nakon uvodnih 10 min. zaledile domaćine i prepunu dvoranu jer sa semafora je svijetlilo nestvarnih 1-8 za Jamnicu. No igračice Umaga, nošene ovaj put glasnijim navijačima (podrška Pisarovačkih mališana ovaj put je izostala) nisu se predavale i do kraja poluvremena smanjile su razliku na pristojnih -4 (12-16).

U 57-oj minuti domaće rukometašice prvi puta dolaze do poravnavanja rezultata (23-23) i nošene cijelom dvoranom najavljuju veliki preokret i totalnu dramu u posljednjih 2 minute ove odlične utakmice. No, igračice Jamnice ne ” spuštaju glavu” već izvlače posljednje atome snage i golovima odlične kapetanice Anje Vučićević te jedne od najmlađih Melani Šetek postižu 15 sekundi prije kraja konačni rezultat 25-26 !!!

Ovom pobjedom RK Jamnica i matematički je osigurala opstanak u 2.HRL u svom premijernom nastupu te time postigla još jedan povijesni rezultat jednak ili čak vrijedniji od prošlogodišnjeg ulaska iz 3.HRL u 2.HRL.

Kapetan ekipe, Anja Vučićević i Erika Štefanić postigle su po 7 pogodaka, Mia Crnolatec 4, Ema Burić i Lorena Franjić po 3 te Melani Šetek 2 pogotka. Borbom do posljednjeg daha pripomogle su još Ira Mikulin i Ema Britvec, a na golu odlične i ovaj put bile su Tea Koleš i Katarina Lokas. Sa klupe ekipu su vodili Srđan Vučićević i Zoran Vujanić, a ekipni pozdrav kao i svake utakmice bio je…” Za koga ? ZA SALETA !!! “…za našeg trenera Sašu Vučića i njegov brzi povratak na klupu.

Pred Upravom kluba sada su slatke brige, slaganje plana za drugu sezonu u 2.HRL za koju je cilj ponovno napraviti novi iskorak.

Završna tablica 2.HRL Zapad
Slavlje nakon pobjede !!!
Melani Šetek u akciji…

Postani Član

Postanite član kluba ili upišite svoju djecu u školu rukometa! 

Slanjem prijave potvrđujete kako ste pročitali te prihvaćate Izjavu o zaštiti osobnih podataka.